Užuolaidos kuria namų veidą

Vieniems namuose užuolaidos reikalingos tik tam, kad nieko nematytų pro šalį einantys kaimynai, kiti jas naudoja ir kaip reikšmingas interjero detales.

Kam reikalingos naktinės užuolaidos

Geros užuolaidosNaktinės užuolaidos pačios tamsiausios bus miegamajame. Ten ir interjero idėjos visos pritaikytos jaukiam, saugiam ir privačiam poilsiui. Nors pastaruoju metu ir ryškėja tendencija miegamąjį daryti atviresnį, kaip senais laikais, jame įkomponuoti ir kitų kambarių atributų bei elementų. Naktinės užuolaidos yra būtinos, kad būtų nepraleidžiama šviesa rytais ir naktimis jūsų šviesa nesklistų lauk. Kuo storesnes ir tamsesnes naktines užuolaidas turėsite miegamajame, tuo geriau miegosite. Tą ypač gerai žino šiauriečiai, turintys miegoti baltųjų naktų metu, kai reikia kažkaip apsisaugoti nuo šviesos. Tačiau kituose kambariuose jums nereikia tokių tamsių naktinių užuolaidų. Kaip tik smagiau ryte pabudus ir išlindus iš savo tamsaus urvo nueiti į kitus kambarius, kur jau švytinčios naktinės užuolaidos išduoda, ar šviesi lauke diena. Tad jos tiesiog turi tikti prie jūsų interjero, jį papildyti, o ne darkyti.

Kam reikalingos dieninės užuolaidos

Visgi dieninės užuolaidos yra tikrosios privatumo sargės. Įsižiūrėjus, gali per užuolaidas matyti, kas ką veikia, tačiau nemandagu net ir taip įsižiūrėti. Būdamos ant langų jos praleidžia šviesą į vidų, tad laikomos užtrauktos dieną. O naktį ant jų užsitraukia ir naktinės. Iš išorės dienos metu, kol viduje nedega šviesa, per dienines užuolaidas nieko nesimato. Dažniausiai jos šiais laikais kuriamos ilgos, puošnios, pagrindinė medžiaga yra tiulis, tačiau taip pat yra visokių kitokių raštuotų, kiaurų užuolaidų, kurios taip pat gali būti puikios.

Kada užuolaidos tinka ne tik langams

Kai kuriais atvejais, užuolaidos tinka ne tik langams. Jomis gali būti uždengiamas balkonas, kokia nors negraži siena, kas nors, ką norisi paslėpti. Kai kada žmonės neturi net durų su visais kambariais, tada kabinamos užuolaidos. Viskas priklauso nuo interjero idėjos ir žmogaus galimybių.

Skirtingi užuolaidų stiliai

Taip pat verta paminėti ir tai, kad užuolaidų stiliai gali būti labai skirtingi. Vienos užuolaidos yra minimalistinės, jų tarsi nėra – jos tik atlieka savo darbą, slepia, ką reikia slėpti, ir jų beveik nesimato. Kitos, kaip tik, įsižeistų liktos nepastebėtos. Jos gali turėti apačioje įvairius paraukimus, o pačios būti pasiūtos iš nepaprastų audinių. Karališkos užuolaidos siuvamos iš storo veliūro ir turi storas virves bei kutus, puošiančius užuolaidą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *