Funkcionalūs plastikiniai langai – namų šilumai ir jaukumui

Dažnai tenka pagalvoti apie tai, kokius langus palankiausia rinktis. Plastikiniai langai – tai vienas populiariausių pasirinkimų, tačiau renkantis pačius tinkamiausius svarbu būti atidiems, ir įsitikinti, kad langai tikrai puikiai pateisins jūsų lūkesčius. Jei pasirenkami funkcionalūs plastikiniai langai, galima būti užtikrintiems, kad tokiu pasirinkimu tikrai neteks nusivilti, ir namuose visada bus pakankamai šilta ir jauku.

Geriausi langaiRenkantis plastikinius langus labai svarbu įvertinti tai, ar jie yra pakankamai sandarūs ir sulaikantys šilumą namuose. Šaltuoju metų laiku neretai tenka pagalvoti apie tai, kaip būtų galima papildomai šildyti namus, tačiau gana dažnai tenka pastebėti, kad įvairūs šildytuvai suvartoja tikrai nemažą kiekį elektros energijos. Taigi, tenka pagalvoti apie kitokias galimybes, kurios leistų džiaugtis šiltesniais namais. Jei pasirinksite pakankamai sandarius plastikinius langus, galėsite būti užtikrinti, kad namuose bus pakankamai šilta ir jauku, tad visada įvertinkite plastikinių langų energinio efektyvumo klasę (ji žymima raidėmis nuo A iki G, kur A klasė yra pati aukščiausia).

(daugiau…)

Skaityti toliau

Nuotykiai negyvenamoje saloje

Keliaukite gamtojeVaikystėje nuotykiai yra svarbus dalykas tiek berniukams, tiek mergaitėms. Kai buvome vaikai, sumanėme aplankyti negyvenamą salą Nemune, kurią mums žiūronai leisdavo pamatyti iš arčiau. Tačiau pagaliau atėjo laikas žiūrėti ne per atstumą į ją, o realiai ją pamatyti visai gyvai. Taigi, paprašėme, kad vienas žvejys mus ten nuplukdytų, ir atsidūrėme saloje, kurią atsiminsim visą gyvenimą.

Atskirti nuo namų

Pats turbūt didžiausias įspūdis iš to nuotykio mums visiems, kurie dalyvavom, liks dėl to, kad mes visi pasijautėme pagaliau atskirti nuo namų. Tai yra tiesiog neįkainojamas dalykas, nes kai esi vaikas, tai visada esi prie kažko tarsi pririštas. Gimsti su virkštele, o paskui, kol paaugi, tave dar labai saugo tėvai, mama, mokytojos ar vyresni atsakingi vaikai. Tik žiūronai per savo stebuklingą stiklą parodo kažkokius tolius, parodo tai, kas vyksta kažkur ten, toliau. Kur galėtum gal būti ir tu, kur gal ir tau galėtų būti smagu ir įdomu, ir labai keista. Todėl būti atskirtam nuo namų ir smagu, ir nejauku, ir baisu, ir džiugu vienu metu. Bet turbūt labiausiai tai yra smagu.

(daugiau…)

Skaityti toliau