Populiariausi gatvės maisto patiekalai pasaulyje

Gatvės maistas – tai gatavi užkandžiai ar gėrimai, kuriuos pardavinėja gatvės prekeiviai. Kartais gatvės maistas pardavinėjamas prie turgaus, mugėse, traukinių ar autobusų stotyse arba tiesiog judriose gatvėse. Kai kurie gatvės maisto užkandžiai būdingi tik kuriai nors vienai šaliai, kiti yra taip išpopuliarėję, jog jais prekiaujama visame pasaulyje. Susipažinkime su keliais populiariausiais gatvės maisto patiekalais.

Čeburekai

Nacionalinis Krymo totorių patiekalas, pavadinimu čeburekai, yra labai mėgstamas gatvės maistas Rusijoje, Lietuvoje, Turkijoje ir kitur. Čeburekai gaminami iš tešlos ir mėsos, todėl yra gana sotūs. Juos paprasta valgyti, nes jų forma tinkama paimti į ranką. Nors čeburekai kepami aliejuje ir todėl būna riebūs ir teplūs, tačiau naudojantis servetėle galima gana patogiai juos kramsnoti einant gatve ar sėdint parke ant suolelio.

Dosa

Ploni blyneliai, žinomi dosa pavadinimu, yra vienas populiariausių patiekalų Indijoje. Dosa gaminama iš mirkytų ryžių ir vigna mungo pupelių. Paprastai į tešlą maišoma ir ožragės sėklų, kurios suteikia blyneliams auksinę spalvą ir traškumą. Apvalių dosa blynelių kilmė galėtų būti sietina su Pietų Indija. Šiandien tai išties mėgstamas gatvės maistas.

Miso ramen

Japonijos gatvėse galima įsigyti ryškių skonių patiekalo, pavadinimu miso ramen. Jis gaminamas gilioje keptuvėje troškinant sojų pastą, buljoną, makaronus ir daržoves. Tuomet pridedama pupelių ūglių, smulkintos kiaulienos, česnakų, kukurūzų, kartais vietinių jūros gėrybių. Patiekalas sukurtas 1955 metais, kai viename restorane klientas paprašė jo makaronus sudėti į kiaulienos ir sojų pastos sriubą. Nors mums atrodo kiek keista, kad sriuba gali būti gatvės maistu, tačiau japonams tai įprasta.

(daugiau…)

Skaityti toliau